Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Michaela Meijer berättar om sitt barndomstrauma. Foto: TT Nyhetsbyrån

Stavhoppsstjärnan Michaela Meijer berättar: Jag blev våldtagen

Uppdaterad
Publicerad

Stavhopparen Michaela Meijer väljer nu att berätta om sitt barndomstrauma – att hon blev våldtagen som barn.

”Jag delar med mig av detta för att bryta tystnaden”, skriver hon på Instagram.

Sveriges just nu främsta stavhoppare på damsidan berättar på Instagram om att hon blev utsatt för våldtäkt som ung.

29-åringen skriver att hon har tur att ha människor i sin omgivning som såg och vågade pusha henne till att bryta tystnaden och ”släppa ut mina demoner”.

”När jag var liten blev jag våldtagen. På polisrapporten står det ”grov våldtäkt mot barn”, skriver Meijer och fortsätter:

”Jag delar med mig av detta för att bryta tystnaden, för att ni inte ska känna er ensamma och för att ni ska veta att det finns hjälp och stöd att få.”

Att Meijer nu berättar om att hon i flera år utsattes för sexuella övergrepp hyllas av förbundskaptenen Kajsa Bergqvist.

– Jag imponeras enormt av Michaelas mod. Att hon går ut och berättar är både viktigt och otroligt starkt. Hon är en krigare som reser sig ur en fruktansvärd situation och som nu också klarar av att berätta. Det finns så många som utsätts och det är jätteviktigt att vi vågar prata om det, säger Bergqvist till friidrottsförbundets webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.