Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Axelina Johanssons bästa stöt från inomhus-VM Foto: Fabrizio Bensch / BILDBYRÅN

Svenskorna långt från medalj i kulstötningen: ”Galen final”

Uppdaterad
Publicerad

När inomhus-VM i friidrott drog i gång i Glasgow var det final direkt i kulstötningen. Vare sig Axelina Johansson eller Fanny Roos var med i medaljkampen.

I teknikgrenarna är det final direkt och redan vid lunchtid var det dags för damernas kula. Johansson noterade säsongsbästa med 18,68 och slutade åtta.

– Finalen var helt galen, tjejerna stötte så långt. För egen del var det stabilt och jag är nöjd med tävlingen. Jag har varit lite skadad och sjuk. Där är väl därför jag inte nådde min bästa nivå, säger Johansson till SVT Sport. Hennes personrekord inomhus är på 19,12 från förra året.

Friidrotts-VM

Hon siktar mot OS i Paris men kommer att avstå EM i Rom i juni eftersom det krockar med hennes amerikanska universitet.

Roos: ”Hittade någonting i tredje”

Fanny Roos stötte 18,21 och fick nöja sig med tre försök och slutade nia. I det tredje hade hon en bättre stöt men kunde inte stå kvar i ringen och funktionären suddade ut nedslagsmärket.

– Det kändes ändå som det blev bättre och bättre. I tredje hittade jag ändå någonting som vi letat efter hela säsongen, Tyvärr kunde jag inte stå kvar i ringen och det är surt.

Kanadensiskan Sarah Mitton vann på 20.22 och var tre centimeter före tyskan Yemisi Ogunlete som med 20,19 satte personligt rekord. Hon hade tidigare stött 19,57.

– Det silvret smakar nog som guld för henne, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Själv tackade hon Gud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet