Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sydney McLaughlin-Levrone hade snabbaste tiden på 400 meter vid Diamond League-finalen i Bryssel Foto: TT Nyhetsbyrån

Sydney McLaughlin var snabbast på 400 meter – men fick inga prispengar: ”Gör definitivt lite mer ont”

Uppdaterad
Publicerad

Sydney McLaughlin-Levrone hade snabbaste tiden på 400 meter vid Diamond League-finalen i Bryssel. Men hon fick inte prischecken på drygt 300 000 kronor. Hon sprang nämligen i ett förlopp.

Sydney McLaughlin är en av friidrottens allra största stjärnor. Hon vann OS-finalen på 400 meter häck i Paris genom att förbättra sitt eget världsrekord till 50,37.

Hon är dock en sällsynt fågel på Diamond League-galorna. Amerikanskan har ställt upp i endast en tävling de senaste fem åren. Hon gjorde ett sällsynt besök i går när hon vann ett förlopp på 400 meter slätt – hade inga poäng för att kvala in till det officiella loppet.

Iförd tajts vann hon loppet på 49,11, vilket kan jämföras med Marileidy Paulino som vann det officiella Diamond League-loppet på 49,45, ett lopp som avgjordes elva minuter senare.

Anmäld till lördagens 200 meter

– Att springa 400 meter i slutet av säsongen gör definitivt lite mer ont och jag kände av kramp. Därför valde jag att springa med långa tajts, bara för säkerhets skull, säger McLaughlin-Levrone.

Nu kanske det blir ett till lopp utanför det ordinarie tävlingsprogrammet. McLaughlin-Levrone är anmäld till lördagens förlopp över 200 meter där hon fått bana sex.

– Nu ska vi åka hem, vila lite och sedan bestämma oss för om jag ska springa 200 meter eller inte, säger McLaughlin-Levrone.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.