Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Thobias Montlers längsta hopp innan han tvingades bryta GP-tävlingen. Foto: Vegard Grøtt / BILDBYRÅN

Thobias Montler missar Nordenkampen

Uppdaterad
Publicerad

Thobias Montler har haft ryggproblem och kommer inte till start i Nordenkampen. Den svenske längdhopparen undersöktes under tisdagen och tar det säkra före det osäkra.

– Vi var lite oroliga att det skulle vara något allvarligt, säger Montler till SVT Sport.

Helgen som var tvingades Thobias Montler avbryta GP-tävlingen i Sätra på grund av smärtor i ryggen. Under tisdagen gjorde han en MR-undersökning och samma dag fick han resultatet.

– Det såg faktiskt väldigt bra ut. Vi var lite oroliga att det skulle vara något allvarligt, men det fanns faktiskt ingenting i ryggen som man kunde anmärka på, säger Montler.

– Det var skönt, men samtidigt lite irriterande. Man vill ju veta vad man ska jobba på. Nu har jag mer fått instruktioner att jag måste stärka upp ryggpartiet och liknande runt om.

Orolig för operation

Montler berättar att han varit orolig att ryggproblemen skulle kräva operation eller lång rehabilitering.

– För tre-fyra år sedan hade jag början till stressfraktur och då tänkte jag: ” Är det det jag känner av?”. Så det var lite sådana scenarion, att man skulle behöva operera eller att det var en stressfraktur igen. Då hade man behövt inkräkta på utomhussäsongen, och det vill vi absolut inte.

Det var för två månader sedan som det small till i ryggen när Montler var på träningsläger. Ingen undersökning gjordes då, något som han nu ångrar.

– Då blev ryggen så pass dålig att jag knappt kunde göra någonting, det var mer lite jogg och så. Vi var inte hemma då och hade inte möjlighet att göra en undersökning. Men jag kanske skulle man gjort en MR betydligt tidigare, det hade kanske varit det smartaste.

Hoppas på VM

27-åringen, som har fem mästerskapssilver, står över helgens Nordenkampen men hoppas kunna tävla på SM 16-18 februari och inomhus-VM 1-3 mars.

– Förhoppningsvis får jag ordning på ryggen till dess.

– Men har ryggen blivit sämre så kommer jag inte till VM. Mina förutsättningar är att kommer jag till VM är det för att kroppen känns bra och att jag är redo att prestera.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.