Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Andreas Kramer överraskade sig själv i Xiamin, Kina. Foto: Christine Olsson/TT

Topplopp av överraskad Andreas Kramer – tiondelar från svenskt rekord

Uppdaterad
Publicerad

Andreas Kramer hade tonat ner förväntningarna rejält inför säsongspremiären utomhus med Diamond League-galan i Xiamen. Han överraskade med bli femma på 1.44,81 – drygt tre tiondelar från hans eget svenska rekord.

– Jag vet inte varför det gick så fort, det borde det inte ha gjort i april. Hade jag inte fått vänta på luckorna hade jag satt svenskt rekord, säger Kramer överraskad av sin tid i SVT:s sändning från Kina.

Hans svenska rekord från 2020 lyder på 1.44,47.

Det var ett snabbt lopp där Kramer lade sig sist eftersom han inte är i närheten av toppformen och var rädd för att gå in i väggen.

”Vet inte varför det gick så fort”

– Jag var inte så förberedd och jag vet inte varför det gick så fort. Jag är nöjd och förväntade mig ett sämre resultat men kom hit en bra inställning och får med mig en av min bästa placeringar någonsin i Diamond League och gör en av mina bästa tider, säger Kramer som sprang minuterna efter att Armand Duplantis hade satt världsekord i stav.

Även vid inomhus-VM i Glasgow i början av mars var de samtidigt på banan och kramade om varandra när Duplantis tog guld och Kramer silver.

– Det är så kul att se att den här framgången från inomhussäsongen gav blodad tand, ändå skruvade han ner förväntningarna, säger SVT Sports expert Alhaji.

Världsmästaren från Budapest i somras, Marco Arop, vann på 1.43,61, där hela pallen var under 1.44.

Resultat 800 meter Xiamin, Kina:

1) Marco Arop, Kanada, 1.43,61

2) Wyclife Kinyamal, Kenya, 1.43,66

3) Tshepiso Masalela, Botswana, 1.43,88

4) Alex Kipngetich, Kenya, 1.44,76

5) Andreas Kramer, Sverige, 1.44,81

6) Elias Ngeny, Kenya, 1.45,37

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.