Efter sitt OS-guld fick Karsten Warholm en hälsning från Usain Bolt. Foto: Bildbyrån

Usain Bolts hälsning till Karsten Warholm: ”Välkommen!”

Uppdaterad
Publicerad

Karsten Warholm satte i går ett imponerande världsrekord på 400 meter häck.

I dag fick han en hälsning av friidrottsvärldens kanske störste stjärna någonsin.

– Välkommen till klubben, sade Usain Bolt.

Karsten Warholm stod för en av OS-historiens mest imponerande bedrifter, när han på 400 meter häck i går förbättrade sitt eget, nyslagna, världsrekord med nästan en sekund.

I dag, på en presskonferens, fick han en hälsning från en person som vet vad det innebär att sätta ett världsrekord i en OS-final.

Tokyo 2020

– Bror. Bror, bror, bror! Det där världsrekordet var utmärkt. Väldigt bra lopp, utmärkt jobbat. Så lyssna på mig: Välkommen till klubben, sade Bolt i hälsningen, som norska NRK förmedlade.

Dubbelt rekord 2008

Bolt är tidernas snabbaste man, med världsrekord på både 100 och 200 meter. Vid OS i Peking 2008 satte han världsrekord på båda distanserna, och Warholm uppskattade hälsningen.

– Det är Usan Bolt. Det är skitkul. Enligt min mening är han den störste friidrottsutövaren som någonsin har funnits. Det var han som jag hejade på då jag växte upp, sade Warholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tokyo 2020

Mer i ämnet