Jakob och Gjert Ingebrigtsen. Foto: Bildbyrån

Vändningen: Jakob Ingebrigtsens överklagan mot fadern gick igenom

Uppdaterad
Publicerad

Löparstjärnan Jakob Ingebrigtsen har fått rätt i sin överklagan och polisen har återupptagit utredningen av fadern Gjert som anklagas för misshandel av flera av sina barn.

Processen har hållit på i flera år. Flera av Gjert Ingebrigtsens barn har anklagat honom för misshandel.

När det väcktes åtal för misshandel lade polisen ner flera ärenden. I dag meddelas det dock att Jakob Ingebrigtsen fått bifall i sin överklagan och att fallet öppnats på nytt.

Gjert Ingebrigtsen nekar till att ha gjort något straffbart.

Pressansvarig för bröderna Ingebrigtsen, Espen Skoland, säger till NRK att bröderna har sagt vad de vill säga om fallet, och vill ha lugn kring vad som är en privat familjesituation.

Ingebrigtsen dubbel norsk mästare i helgen

Så sent som i helgen blev Jakob Ingebrigtsen norsk mästare på 1 500 meter 3.34,03 och 5 000 meter med 13.14,36 när tävlingarna arrangerades hemma i Sandnes. I början av veckan blev han pappa för första gången.

Löparbröderna Ingebrigtsen, även Henrik och Filip, har ingen kontakt med sin far som nu tränar Jakobs största norska konkurrent Narve Gilje Nordås. Trots en stjärnlöpare i sitt stall nekas Gjert Ingebrigtsen ackreditering till mästerskapen, något som tolkas som att det norska friidrottsförbundet vill skydda Jakob Ingebrigtsen.

Detta har hänt – Ingebrigtsen-brödernas konflikt med pappa Gjert

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Bildbyrån

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.