Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ryan Crouser kom till start trots två blodproppar i ena vaden. Foto: Bildbyrån

Vann trots två blodproppar i ena vaden – fem centimeter från sitt eget världsrekord

Uppdaterad
Publicerad

Dagen innan avresan till VM i Budapest fick kulgiganten Ryan Crouser veta att han hade två blodproppar i ena vaden. Han tvekade och undrade om det ens var möjligt att ställa upp. Amerikanen gjorde det och vann på mästerskapsrekordet 23,51 – blott fem centimeter från sitt eget världsrekord.

– Det var min bästa stöt i mitt liv sett till omständigheterna. Det har varit så jobbiga veckor på slutet och jag är så lycklig över att vara här, säger Crouser iförd sin karateristiska cowboyhatt.

Crouser nådde jättestöten i sitt sjätte och sista försök. Han skrek ut sin glädje och gick ner på knä och firade innan han letade reda på en amerikansk flagga och firade med fansen.

Friidrotts-VM

Läkarna förklarade riskerna med att ta flyget över till Europa och Crouser fattade sedan beslutet att ställa upp i samråd med sin familj.

30-åringen har två OS-guld och nu två VM-guld på meritlistan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Friidrotts-VM

Mer i ämnet