Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Jazmin Sawyers. Foto: Bildbyrån

Vilda glädjen efter jättehoppet: ”Gör sitt livs tävling”

Uppdaterad
Publicerad

Jazmin Sawyers hoppade sju meter i längdhoppsfinalen och vann EM-guld. Efteråt trodde hon knappt sina ögon.

– Hon gör sitt livs tävling, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

I sitt femte försök hoppade brittiskan Jazmin Sawyers 7,00 meter i längdhoppsfinalen. Nytt världsårsbästa som innebar EM-guld och efter jättehoppet trodde hon knappt sina ögon.

– Den såg man inte komma, hon gör sitt livs tävling. Hon har varit med länge men inte fått till det såhär i mästerskapssammanhang tidigare. Sju meter är en barriärsbrytande nivå, säger SVT Sports expert Alhaji Jeng.

Sawyers vann före Larissa Iapichino från Italien som hoppade 6,97 och trea blev Ivana Vuleta på 6,91.

– Jag är så glad, sju meter är något som alla vill nå. När sju meter kom upp på tavlan så tappade jag det. Jag visste att jag var i bra form men inte så här bra form. Sju meter, jag kan inte tro det, säger Sawyers till SVT Sport.

”Gjorde mitt bästa”

Svenska medaljhoppet Khaddi Sagnia, som har störts av sjukdom i veckan och kände sig krasslig inför finalen, fick inte till det i finalen och slutade sjua på 6,57.

– Det var najs att komma hit i dag, jag hade dock inga krafter kvar utan använde allt i går. Jag hade ingen målsättning eftersom hela säsongen var upplagd för att jag skulle prestera i EM men blir man sjuk så blir man sjuk. Det är inget man kan ändra på. Jag gjorde mitt bästa och tog mig till final, säger Sagnia till SVT Sport och fortsätter:

– Det var jättebra nivå i finalen och det var riktigt. Sen hade jag hoppats på att jag skulle mått bättre för att kunna ladda upp bättre för att kunna konkurrera bättre, säger Sagnia.

Se jättehoppet i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.