Perseus Karlström efter det historiska bronset Foto: TT Nyhetsbyrån

Karlström efter bronset: ”Jag är så otroligt stolt”

Uppdaterad
Publicerad

Det var en fullständigt slutkörd Perseus Karlström som mötte SVT Sports reporter i den mixade zonen efter bronset i Doha. – Tänderna bara pirrar och munnen håller på att dra ihop sig i kramp. Jag är typ såhär nära att få kramp och svimma, säger bronsmedaljören till SVT Sport efter bronsloppet.

Första svenska herrmedaljen i gång i ett stort mästerskap. Perseus Karlström är historisk och vilket lopp det blev. En helt slutkörd Karlström mötte pressen i mixade zonen efter loppet.

– Tänderna bara pirrar och munnen håller på att dra ihop sig i kramp. Jag är typ såhär nära att få kramp och svimma, säger bronsmedaljören till SVT.

Svensken försökte gå ikapp den ryckande japanen Yamanishi men kom aldrig förbi, istället med få kilometer kvar gick ryssen Mizinov om och det blev ”bara” en bronspeng för svensken.

– De sista två kilometerna, huvudet bara kokar över och jag kämpar för att överleva. Samtidigt jag kunde inte släppa ut några känslor alls. Jag fick ingenting gratis, jag fick verkligen slita för att försöka hålla min silverplats. Mizinov är för stark idag. Men tredjeplats, med den press jag har ändå, det är helt galet det här.

”Jag är så otroligt stolt och glad”

Men en tappad silvermedalj till trots så är det en stolt Perseus Karlström efter loppet.

– Jag är så otroligt stolt, så otroligt stolt och glad, jag måste säga tack till alla som sitter där hemma och hejar, flämtar han fram samtidigt som han nästan gråter.

Karlström ser bronsmedaljen som ett resultat av den extrema träningen han utsatt sig själv för det senaste året.

– Det har varit 49 stenhårda veckor jag har kört med min australiensiske tränare. Jag har radat upp bra resultat hela året. Mexikanarna frågade i december: Varför kör du så hårt? Det är 10 månader till VM.” Jag svarade: ”Ja, ni får väl se”. Och idag vet de, säger Karlström till SVT Sport.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.