Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när en överlycklig Karlström går i mål Foto: CzechAthletics

Perseus Karlströms formbesked: Slog till med sin tredje bästa tid någonsin

Uppdaterad
Publicerad

Perseus Karlström vässar OS-formen.

Under lördagen slog han till med sin tredje bästa tid någonsin över 20 km (1:18:22) när han tog hem tävlingen i tjeckiska Podebrady.

– Det var härligt att vara tillbaka på toppen, säger svenske stjärnan efter tävlingen.

Perseus Karlström är ett av Sveriges främsta medaljhopp under sommarens olympiska spel i Paris. Formen verkar vara god för gångstjärnan som slog till med en supertid under lördagen.

Under tävlingen i tjeckiska Podebrady, som ingår i World Athletics Race Walking Tour, stod han för sin tredje bästa tid någonsin över 20 km (1:18.22). Tiden innebar också ett nytt banrekord.

Karlström låg tio sekunder bakom efter åtta kilometer men stod sedan för en urstark avslutning. Svensken gick i mål 19 sekunder före tvåan Evan Dunfee.

– Det var väldigt varmt så jag behövde ta det lugnt de första varven. Sedan när jag såg gruppen splittra vid ungefär sex-sju kilometer satte jag fart. Det kändes väldigt bra i dag, det var härligt att vara tillbaka på toppen, säger stjärnan efter tävlingen.

Det var ett slagkraftigt startfält i Tjeckien där tvåan, trean, fyran och femman från VM i fjol deltog.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.