Alex Norén fortsätter att klättra i PGA-slutspelet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Alex Noréns fina inspel och birdie på det tionde hålet. Foto: ANDY LYONS

Alex Norén fortsätter att klättra i PGA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén fortsätter att klättra i PGA-tourens första slutspelstävling.

Svensken tog 13 placeringar och går in i söndagens avslutande runda på delad 20:e plats.

Den tredje dagen av en golfturnering brukar kallas ”moving day”. Det är då spelare längre bak i startfältet har chansen att närma sig täten inför tävlingens sista runda.

Den chansen tog Alex Norén, 42, under PGA-tourens första slutspelstävling på TPC Soutwind i Memphis, Tennessee.

På lördagen svarade Norén – som startade på hål 10 – för tre birdies på sina första nio hål. På andra halvan av rundan fortsatte han att storspela. Det blev två raka birdies på ettan och tvåan för att gå till fem slag under par för dagen och –7 totalt.

Efter en dubbelbogey på hål nummer sju gick Norén runt på tre under par för dagen och är –5 totalt inför söndagens avgörande.

Jesper Svensson med i toppen

För 42-rankade Norén är det extra viktigt att få en bra placering i Memphis då endast topp 50 på Fedex Cup-rankningen efter helgen får spela nästa veckas slutspelstävling i Castle Rock, Colorado.

Världsfyran Ludvig Åberg – sexa på rankningen inför – ligger kvar på –1 och ligger delad 45:a inför avslutningen där japanen Hideki Matsuyama på totalt –17 leder fem slag före Nick Dunlap från USA.

Bäst för golfsvenskarna den här helgen går det för Jesper Svensson på Europatouren. Svensson ligger tvåa på den sista rundan som just nu pågår i Tjeckien.

Se hans birdie från det tredje hålet på tredje runda från i går i spelaren nedan.

Jesper Svensson.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: AP.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.