• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Anna Nordqvists succé: Delad trea i majortävling

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist, 36, var nära att missa kvalgränsen.

Men efter en urstark helg slutade svenskan på delad tredjeplats i majortävlingen i Springfield, New Jersey.

– Jag är jättestolt, säger Nordqvist efteråt.

Anna Nordqvist spelade hem en fin placering i majortävlingen på Baltusrol i Springfield, New Jersey. Detta efter att hon stått för en ny kanonrunda sista dagen.

Det innebär även att Nordqvist slutade på totalt sex slag under par, vilket räckte till en delad tredjeplats. Detta efter att svenskan haft en tuff start på LPGA-tävlingen.

– Jag hade en otroligt tuff fredag. Min hjärna och kropp var inte riktigt med, men jag kämpade, säger Nordqvist och fortsätter:

– Jag spelade otroligt bra i går (lördag) och i dag kändes spelet förmodlingen bäst över hela veckan.

20-åring från Kina vann

Hon blev därmed bästa svenska i tävlingen.

Kinesiskan Ruoning Yin, 20, vann tävlingen på åtta slag under par. Japanskan Yuka Saso blev tvåa.

Den svenska talangen Linn Grant gick ronden två slag under par. Totalt landade hon ett slag under par. Vilket innebar en delad 20:e-plats, vilket var näst bäst av svenskorna.

Madelene Sagström blev delad 39:a, totalt tre slag över par. Linnea Ström blev delad 57:a.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.