Foto: TT Nyhetsbyrån

Anna Nordqvist sparkade tränaren – nytändning inför British Open

Uppdaterad
Publicerad

Anna Nordqvist har upplevt ett tungt 2018 där hon bland annat missat kvalgränsen till US Open. Som konsekvens sparkas tränaren Cameron McCormick.

– Jag har varit proffs i nio år nu och måste lita på det jag gör, säger Nordqvist till Expressen.

På torsdag går startskottet för årets upplaga av British Open.

Efter rejäl motvind under första halvåret 2018 satsar tidigare Majorvinnaren Anna Nordqvist mot nya framgångar utan svingtränaren Cameron McCormick.

– Mitt spel har generellt sett varit väldigt ojämnt i år, vilket har varit frustrerande för jämnheten har alltid varit min styrka. Jag har alltid varit väldigt jämn och mina missar har varit väldigt minimala, men det är just det jag kämpat med mest, säger Nordqvist till svenskgolf.se.

Byggde om svingen på sex veckor

31-åringen från Eskilstuna började hitta tillbaka till formen i juli och varit bland de tio främsta vid tre av sina sex senaste tävlingar.

Nordqvist har lagt ned många timmar på att förändra tekniska detaljer som gör att svingen nu liknar den som tidigare tog henne till tre vinster på LPGA-touren.

– Jag ändrade hela mitt upplägg och kände att jag måste göra min grej. Jag har varit proffs i nio år nu och måste lita på det jag gör, säger hon till Expressen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.