• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Bryson DeChambeau vann på LIV-touren efter en imponerande 58-runda.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Bryson DeChambeau vann på LIV-touren efter en imponerande 58-runda. Foto: Eakin Howard/AFP/TT

Bryson DeChambeau vann LIV-tourtävling efter 58-runda

Uppdaterad
Publicerad

Den amerikanske golfstjärnan Bryson DeChambeau svarade för en av proffsgolfens bästa resultat någonsin när han avslutade LIV-tourtävlingen i West Virginia på 58 slag och därmed säkrade segern i tävlingen.

29-åringen, som vann US Open 2020, hade 13 birdies och en bogey på Greenbrier-banan på söndagen.

– Fantastiskt, säger han.

DeChambeau vann på -23, sex slag före tvåan Mito Pereira, Chile.

– Det är förmodligen det bästa jag har presterat de senaste fem åren, sedan 2018 då jag hade en fantastisk start på säsongen, säger DeChambeau, enligt Golf Channel.

58 slag och tolv under par är även PGA-tourens lägsta resultat genom tiderna. Det hade Jim Furyk på River Highlands i Connecticut 2016.

På LPGA-touren (Annika Sörenstam, 2001) och Europatouren (Oliver Fisher 2018) är 59 slag de lägsta genom tiderna.

DOKUMENTÄR: ”LIV eller död?”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.