David Lingmerth. Foto: TT

David Lingmerth är med i toppen av stortävlingen – trots fadäsen på hål 18

Uppdaterad
Publicerad

David Lingmerth var på väg mot en riktig kanonrunda i The Players Championship.

Men på det 18:e hålet skickade han utslaget i vattnet – och tappade två slag.

Trots det ligger svensken på en delad sjundeplats inför den sista rundan.

– Det var lite surt med avslutningen men jag får jaga i morgon igen, säger Lingmerth till Discovery+.

The Players Championship kallas i folkmun för ”den femte majorn” och David Lingmerth har fina minnen från just den tävlingen. I sin debut 2013 slutade han nämligen tvåa bakom Tiger Woods.

De senaste fem åren har det emellertid inte blivit något spel i den prestigefyllda tävlingen för Lingmerths del då hans världsrankingpoäng inte räckt till, men nu när många spelare bytt till LIV-touren finns det fler platser öppna för andra och det har Lingmerth profiterat på.

Och det verkar även som att han hittat formen efter några halvtunga år. I slutet av februari slutade 35-åringen på en delad tiondeplats i The Honda Classic och i The Players Championship ligger han nu på en delad sjundeplats inför söndagens avslutande runda.

Det hade dock sett betydligt bättre ut om det inte vore för att Lingmerth lyckades hitta vattnet med sitt utslag på det 18:e hålet, något som ledde till att han tappade två slag.

I skrivande stund ligger Lingmerth fem slag från ledaren Min Woo Lee från Australien. Amerikanen Scottie Scheffler ligger tvåa, ett slag från Lee.

Vinnaren får drygt 45 miljoner kronor.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.