Här gör Lisa Pettersson eagle på sista hålet och vinner

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här gör Lisa Pettersson eagle på sista hålet och vinner Foto: Svenska Golfförbundet

Doldisen Lisa Pettersson vann efter eagle på sista hålet

Uppdaterad
Publicerad

27-åriga golfdoldisen Lisa Pettersson från Täby stod för en briljant avslutning i Helsingborg Open – och tog därmed karriärens första seger på Europatouren.

– Det här är en dröm som går i uppfyllelse, säger Pettersson till SVT Sport.

Lisa Pettersson hade på 28 tävlingar på Europatouren som bäst två topp-10 placeringar.

I Helsingborg idag inledde svenskan tredje och sista rundan ett slag från ledningen som Ana Pelaez Trivino från Spanien hade på sju under par.

Och det såg länge ut som att spanjorskan skulle ta hem det. Men Pettersson avslutade med birdie-biride-par-eagle, vilket bytte att hon tog ledningen i klubbhuset på elva under par. Trivino behövde en birdie på sista hålet för att få till ett särspel men lyckades inte – Pettersson tog därmed hem karriärens första titel på Europatouren.

Caroline Hedwall, som ledde tävlingen efter första rundan, blev näst bästa svenska på en femteplats fyra slag efter Pettersson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.