• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Maja Stark. Foto: Bildbyrån

Drömstart för Maja Stark i Women's Open

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark har fått en drömstart på Women's Open på Muirfield i Skottland.

Svenskan är med i toppen av fältet efter att ha inlett första rundan på tre slag under par.

Maja Stark, 22, fortsätter att imponera på den internationella golfscenen. Svenskan, som blev proffs så sent som i fjol, har redan hunnit vinna fyra gånger på Europatouren.

Nu har hon också fått en drömstart på majortävlingen Women's Open på Muirfield i Skottland. 22-åringen inledde öppningsvarvet med tre birdies på de första nio hålen.

Tre slag under par blev också slutresultatet för dagen efter ytterligare en bogey och en birdie på avslutande nio hålen. Med det är hon just nu tre slag efter ledande Hinako Shibuno.

Sagström tappade efter dubbelbogey

Även Madelene Sagström inledde första dagen starkt och låg tre slag under par efter tretton spelade hål. Men efter en dubbelbogey på 14:e hålet slutade hon ett slag under par för dagen.

Det gick knackigare för övriga svenskor. Linn Grant slutade ett över par, Anna Nordqvist två över par, Ingrid Lindblad tre över par och Johanna Gustavsson fyra över par.

KLIPP: Här vinner Maja Stark Europatour-tävlingen German Masters (3 juli)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.