Ludvig Åberg slog i vattnet

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs mardrömshål i PGA-slutspelet Foto: Max

Dubbla mardrömshål ställde till det för Ludvig Åberg i PGA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Två raka vattenbesök ställde till det för Ludvig Åberg i början av PGA-slutspelets andra tävling. Däremot går det bättre för Alex Norén, som ligger delad trea efter första dagens spel.

Det var en svängig första dag på Castle Pines, Colorado, för Ludvig Åberg. Han gjorde visserligen sju birdies, men han lär ändå inte vara helt nöjd då det blev dubbelbogey både på hål nio och tio.

På nian gick driven rakt i vattnet till höger om fairway och på tian följde Åberg upp ett jättelångt utslag med ett vattenplask. Då låg han illa till i resultatlistan, men stjärnan räddade upp det med tre raka birdies i slutet av rundan.

Åberg är redan klar för tourfinalen nästa vecka med de 30 främsta på rankningen, men för tävlingens andra svensk Alex Norén behöver den här helgen bli riktigt lyckad.

Norén har gett sig själv ett jättebra läge genom att gå den första rundan fyra under par och vara delad trea efter en spelad dag.

– Det var bra överlag. Jag slog inte bra hela rundan, men jag fick in några bra slag. Jag lyckades avgöra var jag skulle vara defensiv och var jag skulle vara med offensiv, säger Norén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.