Anna Nordqvist. Foto: TT

Efter ledigheten: Nordqvist i topp

Uppdaterad
Publicerad

Svenska golfstjärnan Anna Nordqvist, 35, leder på Europatouren inför morgondagens avslutning.

Hon tog sig runt tredje rundan på 67 slag, fem under par.

Nordqvist avslutade med birdies på de sista tre hålen och är nu totalt sju slag under par för tävlingen.

Vani Kapoor, från Indien och Österrikes Sarah Schober delar andraplatsen, ett slag efter Nordqvist. Turneringen spelas på Rosendaelsche Golf Club i Nederländerna.

Efter att ha tagit två veckor ledigt från touren, för att tillbringa tid med till vänner och familj i Sverige, har det tagit några dagar för Nordqvist att komma tillbaka hitta formen, men under den tredje rundan klickade det.

”Att ta två veckor ledigt i mitten av säsongen är naturligtvis inte idealiskt, men jag var lite seg efter en lång tid i USA med två majors, så jag ville åka hem”, säger Nordqvist i ett pressmeddelande.

”Min familj betyder allt för mig. Jag har sex syskonbarn som jag vill träffa, jag hade inte träffat min familj sedan november, så jag prioriterade att träffa dem eftersom jag vet att det kommer att ge mig mycket energi framöver.”

Näst bästa svenska är Elin Arvidsson på delad 38:e plats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.