Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se scenerna som utspelade sig framför Ludvig Åberg på sista hålet. Foto: Viaplay

Ludvig Åberg i ledning efter stor dramatik på sista hålet

Uppdaterad
Publicerad

Det svenska stjärnskottet Ludvig Åberg leder Europatour-tävlingen på Wentworth inför den avslutande rundan. Han imponerade genom hela tävlingen – men på det avslutande hålet blev det stor dramatik då hans medspelares utslag tog i huvudet på en åskådare.

Se scenerna från det sista hålet i spelaren ovan.

Ludvig Åbergs bästa hål för rundan kom redan på det fjärde hålet då han slog till med en eagle. Han fortsatte att spela stabilt ända fram tills hål 13 då han slog rakt ut i skogen.

Han tvingades plikta ett slag, men löste ändå till slut en bogey genom att sätta en lång putt.

– Jag tog droppet och sedan gick den där putten in. Jag vet inte hur lång den var, men det var en bonus helt enkelt, säger Åberg i Viaplays sändning.

SE ÄVEN: Åbergs mirakelräddning efter misstaget i skogen

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs mirakelräddning efter den stora missen i skogen. Foto: Viaplay

Efter det gjorde han ytterligare två birdies, varav en på det 18:e hålet. Där visade han upp mental styrka då han samlade sig efter att ha varit uppenbart skärrad då medspelaren Masahiro Kawamuras utslag tog i huvudet på en person i publiken.

Sjukvårdspersonal tog hand om åskådaren, som blev liggande, och hålet kunde spelas vidare.

– Jag pratade med ”Ludde” och han berättade att Kawamuras slag träffade en i publiken väldigt hårt rakt i huvudet. Han sade att det lät som att det träffade en asfaltsväg, säger Viaplays expert Peter Hedblom.

Åberg leder på sexton under par efter att ha gått sex under idag. Han har två slags marginal ner till Tommy Fleetwood och skotten Connor Syme.

Inför lördagen delade succésvensken ledningen med Sebastian Söderberg, men han hade en mardrömsdag och gick sju över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.