• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Ian Poulter och Lee Westwood bötfälls – föll mot Europatouren Foto: Bildbyrån

Europatouren vann mot LIV-golfarna

Uppdaterad
Publicerad

Europatouren i golf vann striden mot de tolv LIV-golfarna som man straffade för att ha spelat på den kontroversiella LIV-touren utan tillstånd.

Det innebär att spelarna nu måste betala de utdömda böterna på motsvarande 1,29 miljoner kronor vardera.

Det var i fjol som Europatourspelarna, bland andra Ian Poulter och Lee Westwood, bad om tillstånd att få spela på LIV-touren. Men då Europatouren sade nej spelade de ändå tävlingar på den Saudi-stödda touren.

Europatouren bötfällde spelarna som valde att ta strid för att kunna spela på båda tourerna. Men den oberoende idrottsdomstolen Sport Resolution dömde till Europatourens favör.

”Vi välkomnar dagens beslut i Sport Resolution som vidmakthåller vårt reglemente och möjlighet att använda det”, säger Europatourens vd Keith Pelley i ett uttalande.

SE MER: Därför skapar LIV-touren sprickor inom herrgolfen (23 oktober 2022)

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.