Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant och Pernilla Lindberg i slagläge på majorn. Foto: TT

Svenskorna med i toppstriden: ”Borde vara glad”

Uppdaterad
Publicerad

Både Pernilla Lindberg och Linn Grant ligger bra till i Evian Championship. Svenskorna ligger fem slag bakom det franska hemmahoppet Celine Boutier.

Pernilla Lindberg och Linn Grant ligger på delad tolfteplats efter de första två rundorna i Evian Championship i Èvian-les-Bains, Frankrike. Det trots en svagare insats av de bägge svenskorna under fredagen, Grant på par och Lindberg ett över par.

– Jag borde vara jätteglad och nöjd med den här dagen för jag slog bollen så stabilt hela dagen och satte mig aldrig i några problem trots att det är väldigt blåsigt härt. Men putten var långt ifrån het. Jag hade birdiechanser hela dagen men satte ingenting, säger Pernilla Lindberg till LPGA.

Inför fortsättningen går hon in med attityden att hon inte har något att förlora.

– Jag ska verkligen försöka sikta uppåt, säger hon.

Även Anna Nordqvist, Linnea Ström och Johanna Gustavsson klarade cutten men har en bit upp till de allra bästa. 36-åriga Nordqvist ligger på par totalt, bäst placerad av de tre på en 22:a plats.

Det franska hemmahoppet Céline Boutier leder tävlingen, på sju under par totalt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.