Doldisen Charlie Lindh med i The Open.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se inslaget med doldisen Charlie Lindh inför anrika turneringen. Foto: TT

Golfdoldisen Charlie Lindh med i The Open: ”Coolt att se alla”

Uppdaterad
Publicerad

774-rankade Charlie Lindh slår ut på torsdagen på klassiska Royal Troon i The Open.

Doldisen tog sig in i turneringen via kvalet – och nu ska han tävla med världseliten.

– Coolt att se alla som man har sett på tv, säger han till SVT Sport.

Charlie Lindh gick in i särspel mot de två LIV-spelarna Anirban Lahiri och Abraham Ancer om de två sista platserna till The Open. Efter ett drömslag in i motvinden på det första särspelshålet kunde han säkra en av dem och nu förbereder 26-åringen sig för sin första major.

– Jag spelade kvalet förra året och kände att jag var väldigt nära. Efter så visste jag att någon dag kommer jag få spela en riktigt stor tävling och det blev redan i år så jag är glad att vara här, säger Lindh till SVT Sport.

Hur är det att vara här?

– Coolt att se alla som man har sett på tv, att se dem i verkligheten, se hur de faktiskt slår bollen. Men jag ska göra mitt och inte bry mig om de andra.

The Open spelas på klassiska Royal Troon där Henrik Stenson vann för åtta år sedan. Tävlingen inleds den 18 juli och det är sex svenskar som får spela: Ludvig Åberg, Henrik Stenson, Sebastian Söderberg, Alexander Björk, Vincent Norrman och Charlie Lindh.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.