Ingrid Lindblad.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Ingrid Lindblads tankar om debutsäsongen som proffs: ”Allt var annorlunda” Foto: TT.

Ingrid Lindblad kan säkra LPGA-tourplats: ”Ett slag i taget”

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen slår Ingrid Lindblad ut på Indian Wells – och hon vet vad ett bra resultat ger henne.

24-åringen kan säkra en plats till nästa års LPGA-tour.

– Det kommer att bli en lång vecka, säger hon till Epson tourens hemsida.

I somras valde Ingrid Lindblad att bli proffs och började spela på Epson-touren, en undertour till LPGA. Där har hon som rookie imponerat.

När säsongen summeras får de 15 bästa en plats till nästa säsongs LPGA-tour, den största för damspelare. Lindblad är just nu på åttonde plats, hon kan dessutom koras till årets rookie där hon ligger trea.

Nu återstår bara en tävling, på Indian Wells i Kalifornien.

– Det är bara att ta ett slag i taget, det gäller att inte ryckas med och tänka på sista dagen, säger hon.

Tuffa väderförhållanden väntar

Lindblad startade Epson-touren skakigt med att missa cutten följt av en delad 25:e plats. Sedan radade hon upp fina placeringar och fick även ta sin första titel som proffs i Alabama.

Det väntas bli varmt på tourens sista tävling, norr om 30 grader. Dessa fyra dagar avgör alltså huruvida Lindblad spelar i golfens finrum nästa säsong eller inte.

– Det går inte att titta på rankingen, du måste fortfarande spela ditt spel. Det kommer att bli en lång vecka och det kommer vara supervarmt ute. Fokusera på det du kan fokusera, jag kan inte kontrollera vädret, det är samma för alla.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.