• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Lee-Anne Pace ledde efter första rundan. Sydafrikanskan fick klä på sig rejält för att skydda sig mot regnet under andra rundan av PGA-mästerskapet. Foto: TT

Irländska känner sig hemma med åska och regn – Linn Grant lurar fem slag bakom

Uppdaterad
Publicerad

Irländskan Leona Maguire gjorde birdies på fyra av de sex sista hålen i majorn PGA-mästerskapet i regn och åska i Springfield, New Jersey. Hon gick den andra rundan på 68 slag och leder med ett slag före en jagande trio. Fem slag bakom lurar Linn Grant.

28-åringen, som tog andra LPGA-segern så sent som i söndags i Michigan känner sig hemma i de tuffa väderförhållandena, där mer regn är på ingång.

– Om jag spelat på hemmaplan hade ingen ens kommenterat vädret, det duggade ju mest och jag hade inte ens jacka på mig eftersom regnet inte var tillräckligt kraftigt. Det var roligt, säger Maguire enligt Reuters.

Att leda en major halvvägs är en ny upplevelse för Maguire som är tolva på världsrankingen. Hon var fyra på förra årets British Open vilket är hennes bästa majorplacering.

”Outforskat landskap för mig”

– Det här är outforskat landskap för mig. Oavsett vad som händer den här veckan kommer jag att lära mig mycket och jag tar det dag för dag, säger Maguire.

Linn Grant är bästa svenska på 16:e plats efter en ny parrond på 71 slag efter att precis som i natten mot midsommarafton haft fyra birdies och lika många bogeys.

Hon har dock bara fem slag upp till Maguire i täten. Linnea Ström följer ett slag bakom efter 71 slag den andra rundan och är på 21:a plats. Madelene Sagström är ytterligare ett slag bakom som 29:a efter sin 71-runda. 

Till leaderboarden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.