För Simon Forsström väntar Scandinavian Mixed innan karriärens första major Foto: Bildbyrån

Kometen om majordebuten: ”Väldigt häftigt”

Uppdaterad
Publicerad

Häromåret slutade Simon Forsström bland annat på delad 104:e plats i tävlingen ”Big Green Egg German Challenge powered by VcG”.

Nästa vecka spelar han majorn US Open.

-Det ska bli väldigt häftigt, säger den svenske golfaren.

Solen skiner på Simon Forsström där han står och snackar på puttinggreenen på Ullna. Han har några roliga veckor framför sig. Först väntar Scandinavian Mixed i hemstaden Stockholm och sedan karriärens första major, US Open i Los Angeles.

Men vi börjar med att backa bandet till 2021, ett år då doldisen Simon Forsström enligt egen utsago spelade ”riktigt dåligt” på Challengetouren. När 2022 sedan inleddes i total anonymitet på den nordiska golftouren var det nog ingen som kunde ana att han i dag skulle gå under epitetet ”34-årig komet”.

Mental förklaring

En förklaring är en ändring i svingen, men minst lika viktigt är att Forsström har en ny mental ”approach” till spelet.

-Min tränare Joakim (Grönhagen) sa att ”nu får du skärpa dig”. Man går runt och gnäller och tycker synd om sig själv.

-Många är experter på att gnälla på allt runtomkring. Men är greenen dålig, är vädret dåligt eller om man tycker banan är skit – vad ska man göra åt det? I slutändan ska man slå bollen dit den ska. Då kommer det gå bra. Och det har jag blivit bättre på.

”Fantastisk bonus”

Forsström spelade tillräckligt bra på den nordiska touren för att få några chanser på Challengetouren. Där tog han sig till säsongsfinalen, vilket i sin tur gav en plats i slutkvalet till Europatouren (numera DP World Tour). Forsström vann hela kvalet och i mitten av maj tog han hem segern i tourtävlingen i Belgien.

Insatserna under den senaste månaden på Europatouren räckte till slut för att sno åt sig en av tourens två speciella kvotplatser i US Open.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.