• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Lilia Vu vann efter särspel

Uppdaterad
Publicerad

Det blev ett spännande särspel som avgjorde damernas majortävling Chevron Championship. Amerikanskan Lilia Vu drog längsta strået när det 18:e hålet spelades om mot landsmaninnan Angel Yin, som slog sitt inspel i vattnet.

– Jag kan inte ens sätta ord på hur jag kände. Jag var nervös, jag var rädd och jag var kall, sa Vu om hur hon mådde inför sista birdieputten som avgjorde.

Det rådde svårare förhållanden på banan The Club at Carlton Woods idag. Kyligt och blåsigare vilket gjorde att ingen spelare lyckades komma ner lägre än ledarresultatet från lördagen.

Angel Yin såg ut att gå mot segern när hon ledde med ett slag efter 15 hål på -11. Men bogeys på 16 och 17 gjorde det väldigt spännande då Lilia Vu redan skrivit under sitt scorekort på -10.

Yin fixade en birdie på det 72:a hålet och tvingade fram ett särspel mot Vu. Väl där var det Vu som hade nerverna under kontroll. Yins andraslag in mot greenen på par 5-hålet nådde inte ända fram utan tog i vattenkanten och rullade i vattnet.

Därmed räckte det det för Vu att tvåputta för en birdie för att säkra titeln.

Tog ett segerdopp trots varningar

Och det som alla hade pratat om före tävlingen var om det traditionsenliga segerdoppet som alltid gjorts i Poppiés Pond när tävlingen gått på Mission Hills i Kalifornien, skulle återupptas nu på nya spelplatsen i Texas.

Det hade pratats om alligatorer och ormar som skulle kunna avskräcka.  Men Lilia Vu tog modet till sig, efter att publiken skanderat ”jump, jump” och kastade sig in i det grumliga vattnet.

Efter en segercheck på 765 000 dollar, närmare åtta miljoner kronor kanske gör det iskalla doppet enklare att uthärda.

Det var karriärens första majortitel för 25-årige Vu.

Annika Sörenstam har badat tre gånger och senaste svensk att få hoppa i med kläderna på var Pernilla Lindberg 2018.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.