• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Linn Grant fem slag efter sydafrikansk veteran i PGA-mästerskapet

Uppdaterad
Publicerad

Linn Grant går starkast av svenskorna i majorn PGA-mästerskapet. Hon ligger på delad 17:e plats efter första rundan. En 42-årig doldis från Sydafrika leder.

Hade det inte varit för fyra bogeys på de sista sju hålen hade 24-åriga Grant kunnat ligga riktigt bra till. Efter en avslutande bogey på 18:e hålet hamnade hon på 71, par, i Springfield, New Jersey.

Hon är därmed fem slag efter ledande veteranen Lee-Anne Pace från Sydafrika, 193:a på världsrankingen. 42-åringen tävlar inte speciellt ofta och det har varit lite si och så med träningen, ändå leder hon överraskande majorn.

”Förväntade mig inte det här”

– Ärligt talat kom jag bara för att jag gillar att komma över då och då för en eller två tävlingar. Jag förväntade mig ärligt talat inte att leda turneringen efter dag ett. Det är en väldigt, väldigt svår golfbana. För att vara i mitt utgångsläge är jag bara väldigt glad att jag fick ett bra resultat, sade Pace efter sin 66-runda – ett slag före en jagande trio, enligt AP.

Det hade börjat skymma när Pace satte sin sista birdie.

– Vid min ålder är mörkret inte min vän, haha, skrattade  Pace som trivdes med greenerna. Hon har en seger på LPGA-touren och varit sexa som bäst i en major.

Ett över par återfinns Linnea Ström.

Det blev ingen lyckad första runda för vare sig Madelene Sagström, Anna Nordqvist eller Pernilla Lindberg, som placerar sig längre ned i resultatlistan.

Till leaderboarden.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Linn Grant gav Alex Norén beröm för spelstilen. Foto: Bildbyrån/SVT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.