Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se ett läckert inslag från Linnéa Ström. Klipp från LPGA. Foto: Chris Szagola

Linnéa Ström vann på LPGA-touren – näst bäst genom tiderna

Uppdaterad
Publicerad

Linnéa Ström gjorde denna vecka sin 99:e tävling på LPGA-touren.

Då passade hon på att vinna – efter tidernas näst bästa resultat.

– Det är surrealistiskt, säger hon.

27-åriga Linnéa Ström började spela på LPGA-touren 2019. Hon har en andraplats från förra säsongen som bäst, men hade aldrig vunnit.

Men i dag kom första segern. På söndagen gick hon nämligen runt den tredje och sista rundan av Shoprite LPGA Classic i New Jersey på 60 slag, elva under par.

”Hade en bra känsla²

Det är det näst bästa resultatet genom tiderna på LPGA-touren. Den enda som har gjort en bättre runda är Annika Sörenstam, som 2001 gick en runda på 59 slag.

– Jag var hemma i Sverige förra veckan, och att åka hem ger mig alltid självförtroende genom att umgås med vänner och familj. Så jag hade en bra känsla när jag gick in i denna vecka, och kände att jag spelade okej de första två rundorna, säger Ström till NBC Sports, och fortsätter:

– Och sen i dag så klickade allt till slut. Jag sänkte några puttar och fick till några bra slag.

– Jag är väldigt nöjd med min runda.

Slog en eagle

Ström hade inte en enda bogey på rundan. Hon slog en eagle och nio birdies.

Ström låg på 52:a plats när rundan inleddes, men hennes superrunda ledde till slut till en seger med ett slag före Japans Ayaka Furue och amerikanskan Megan Khang.

– Ärligt talat så förväntade jag mig inte detta när jag vaknade i morse. Det bevisar att man aldrig ska ge upp, utan det är bara att gå ut och göra sitt bästa, sade Ström när segern var klar.

– Det är surrealistiskt att det äntligen hände för mig.

Segern ger drygt 1,8 miljoner kronor i prispengar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.