• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Grant åtta efter stark avslutning i majorn

Uppdaterad
Publicerad

Varken Anna Nordqvist eller Madelene Sagström lyckades ta in på täten i Evian Championship den sista dagen. I stället blev debutanten i majortävlingen, Linn Grant, bästa svenska på delad åttondeplats.

Grant och trean Mao Siago, Japan, svarade för avslutningsdagens bästa resultat – 64 slag. Grant gjorde åtta birdies och en bogey.

Linn Grant blev ett namn att räkna med i proffsgolfen när hon tidigare i somras vann mixedtävlingen i Halmstad.

23-åringen var fyra slag från segraren Brooke M Henderson, Kanada. Henderson ledde inför slutvarvet, men efter två bogey och en dubbelbogey tappade hon placeringar. Hon räddade upp sig på slutet genom tre birdies på de fem sista hålen, bland annat på sista hålet.

Därmed undvek hon särspel mot amerikanskan Sophia Schubert som slutade tvåa, ett slag bakom Henderson.

Nordqvist slutade 22:a efter att ha gått på 69 slag sista dagen och Sagström blev 27:a efter en parrond, 71 slag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.