Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs briljanta utslag i Scotish Open. Foto: Viaplay

Ludvig Åberg missar British Open

Uppdaterad
Publicerad

Svenska supertalangen Ludvig Åberg missar British Open.

Trots ett drömslag i sin jakt på en plats i turneringen.

– Den hade kunnat gå rakt i hål, säger kommentatorn.

Se slaget i spelaren ovan.

Ludvig Åberg är herrgolfens hetaste talang för tillfället. I veckan jagade 23-åringen en plats i årets sista major – British Open.

Det krävdes en hög placering i pågående tävlingen i Scottish Open, men Åberg fick inte till spelet och missade kvalgränsen. Han stod dock för ett briljant slag från 300 meter under fredagen – och var nära att sänka utslaget på en par 4.

– Ett otroligt slag, säger kommentatorn.

Flera svenskar vidare

Åberg satte putten som följde för eagle, men har alltså spelat klart för veckan. Det har däremot inte Sebastian Söderberg, som är sex under par och delad tia i tävlingen. Även Joakim Lagergren, David Lingmerth och Alexander Björk klarade kvalgränsen.

Rory McIlroy leder tävlingen. Noterbart är att svenske talangen Vincent Norrman är delad tvåa efter två varv i veckans tävling (Barbasol Championship) på PGA-touren.

Tävlingen avgörs på söndag.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.