Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här blir Åberg ställd efter jätteslaget – klubban gick sönder: ”Det där ser man inte ofta” Foto: PGA Touren

Ludvig Åberg slog sönder drivern – och träffade green med jätteslag

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg stod för en mäktig drive på PGA-touren i Texas.

Samtidigt som han träffade green så slog svenska golfstjärnan sönder sin klubba.

– Det var bisarrt. Jag har aldrig sett det hända, säger Åberg i Discoverys sändning.

Se situationen i klippet i toppen av artikeln.

Ludvig Åberg vässar just nu formen inför The Masters nästa vecka. Efter något tyngre spel under torsdag-fredag har svensken visat på fin golf under lördagen på Valero Texas Open.

På det sjuttonde hålet stod Åberg för en uppseendeväckande aktion. På det 273 meter långa par fyra-hålet prickade svensken green på ett slag – och slog sönder sin driverklubba i samma veva.

– Jag vet inte vad som hände. Jag var egentligen bara orolig för vart klubbhuvudet hamnade. Lyckligtvis var det min reserv-driver och jag fick min andra klubba direkt. Det var konstigt och hoppas att det inte händer igen, säger Åberg.

Åberg gjorde birdie på hålet efter att ha sett sin eagle-putt gå strax bredvid kopp.

Totalt gick Åberg fem under par på lördagen och klättrade rejält på leaderboarden. Åberg är sex under par totalt – i skrivande stund sexa i tävlingen – sex slag bakom ledande Akshay Bhatia.

Norén imponerar – nära ”albatross”

Alex Norén – som måste vinna tävlingen för att få en biljett till Masters – har även han imponerat under lördagen.

41-åringen radade upp birdies och på hål 18 var han blott centimeter ifrån en ”albatross” (tre under par) men fick nöja sig med eagle.

Norén ligger på en delad sjundeplats, fem under par, och har just nu klättrat 57 placeringar inför söndagens avslutande runda.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.