Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Ludvig Åbergs perfekta bunkerslag i spelaren ovan. Foto: PGA-tour

Ludvig Åberg tappade i PGA-tourtävlingen The Memorial efter sen bogey: ”Kämpa på”

Publicerad

Ludvig Åberg tappade tre placeringar och ligger nu på sjätte plats efter att han gjort två bogeys i andra rundan i PGA-tourtävlingen The Memorial i Ohio.

En klen tröst för 24-åringen var ett perfekt bunkerslag på hål 17 som ledde till en birdie.

– Åh, ja! Det där är inte lätt, utbrast kommentatorn i sändningen.

Se Ludvig Åbergs perfekta bunkerslag i spelaren ovan.

Svensken gjorde rundans första bogey på hål åtta men följde upp med en birdie redan på nästa hål. På näst sista hålet blev det ytterligare en birdie, men på hål 18 var det i stället dags för en ny bogey.

Åberg ligger nu fem slag efter världsettan Scottie Scheffler från USA som leder tävligen med totalt 135 slag, nio under par.

– Han spelar väldigt, väldigt bra golf och det ser inte särskilt svårt ut när han spelar. Men allt jag kan göra är att kämpa på och se till så att jag inte hamnar för långt bakom, sade Åberg till AP när rundan var klar.

Även Norén tappade

24-åringen från Eslöv sade efter första rundan att han kände sig ”lite rostig” efter att ha tagit två tävlingsfria veckor till följd av de meniskproblem han dragits med under våren.

En annan svensk som tappade är Alex Norén, som med tre birdies och fyra bogeys halkade åtta placeringar ner till en delad plats 20.

Desto bättre gick det för norrmannen Viktor Hovland som klättrade fem placeringar och nu är delad tvåa med –6.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.