Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: TT

Madelene Sagström om tunga starten i Chevron Championship

Uppdaterad
Publicerad

De svenska damerna fick en tung start på majorn Chevron Championship i Texas. Men Madelene Sagström, som är fyra över par och nio slag efter ledaren, har långt ifrån gett upp hoppet.

– Jon Rahm fyrputtade på första hålet och vann Masters så det finns mycket golf kvar, säger hon till SVT Sport.

Bästa blågula insatserna efter första dagens spel på The Club at Carlton Woods utanför Houston, stod Maja Stark och Linnea Ström för. De ligger på delad 51:a plats, ett över par. Ännu längre bak hittar vi Pernilla Lindberg (+3), Frida Kinhult (+4) och Madelene Sagström (+4).

Största glädjeämnet var kanske Linnea Ström, som var fyra på LPGA-touren på Hawaii förra veckan. Det började riktigt illa med bogey på första hålet och en trippelbogey på tredje men sedan hittade Ström spelet, med fyra birdies. Trots en bogey på 18:e var det en kanonspurt.

Ström nöjd med spurten

– Jag är väldigt nöjd över hur jag kom tillbaka. Efter en tuff start är jag extremt nöjd med hur jag kämpade på. Jag hade dessutom en del puttar som kunde gått i, så jag är rätt nöjd med +1 efter den här dagen, säger Ström, som hann slå i sista putten precis innan mörkret föll över banan.

Bäst rankade svenskan i startfältet, Maja Stark, hade en ganska bra dag på banan utan att få till det där lilla extra.

– Tycker att det var ganska stabilt, bara det att jag inte gör tillräckligt många birdies, säger Stark, som även stördes en del av regn och ett regnavbrott.

Avbrottet kom precis efter en missad parputt på nionde hålet.

– Ja, det är lite speciellt att ha en enmetersputt för bogey och gå ut på ett break, men jag fixade det bra, säger Stark.

Kinhult: Ser fortfarande positivt på det

Madelene Sagström och Frida Kinhult hade det ännu tyngre. De slutade fyra över par, men var inte nedslagna.

– Jon Rahm fyrputtade på första hålet och vann Masters så det finns mycket golf kvar, säger Sagström till SVT Sport.

– Shit happens. Det kändes mycket bättre än scoren, så jag ser fortfarande positivt på det, jag ser mig själv gå ut och skjuta en låg score i morgon, säger Kinhult till SVT Sport.

Skaftö-tjejen tappade två av sina slag på hennes tionde hål med en dubbelbogey.

– Jag treputtade från fyra-fem fot (mindre än två meter), förklarar Kinhult.

Nu måste Lindberg, Kinhult och Sagström spela riktigt bra i morgon för att klara kvalgränsen. Upp till ledaren taiwanesiskan Peiyun Chien är det nio slag.

Fakta: Ställningen i Chevron Championship

Toppen:

1) Peiyun Chien, Taiwan, –5.

2) Ayaka Furue, Japan, Stephanie Kyriacou, Australien, Marina Alex, USA, Lilia Vu, do, Nelly Korda, do, Chella Choi, Sydkorea, alla –4.

Svenskorna:

51) Linnea Ström och Maja Stark, båda +1.

81) Pernilla Lindberg, +3.

98) Madelene Sagström och Frida Kinhult, båda +4.

Källa: TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.