Maja Stark på St Andrews

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Maja Stark om sitt spel på St Andrews. Foto: Scott Heppell

Maja Stark hyfsat nöjd trots tio slag till täten på British Open

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges högst rankade damgolfare Maja Stark kommer med största sannolikhet klara kvalgränsen men är, efter ännu en +1-runda idag, en bra bit efter täten på British Open på St Andrews.

– Det är sjukt svårt, säger Maja Stark till SVT Sport.

Vinden fortsätter att blåsa friskt över det skotska landskapet och klassiska Old Course på St Andrews. Men flera av favoriterna i startfältet har hittat ett motmedel och överst på leaderboarden är just nu världsettan Nelly Korda efter ännu en runda på fyra under par. Just nu leder amerikanskan på -8, tre slag före de två stjärnorna som spelade i samma boll, Lilian Vu och Charley Hull.

– Det är väldigt roligt där ute. Jag har spelat bra på många olika ställen i år och på olika grästyper. Jag har blivit bra på att anpassa mig, säger Korda om att ha hittat spelet även på svårspelade Old Course.

”Sjukt svårt”

För svensk del ser det fortsatt ganska mörkt ut. Under förmiddagen såg ett tag Maja Stark ut att ha hittat spelet efter tre birdies på första nio hålen. Ett tag var svenskan ett under par men bra häng på täten. Men bogeys på 11, 12 och 16 gav en score på 73 även idag.

– Det är sjukt svårt. Man får slå slag som man aldrig trodde man skulle behöva. Man får slå 70 meter åt vänster om dit man ska hamna så det är speciellt, säger Maja Stark om hur det är att bemästra Old Course i de starka vindbyarna.

Se Maja Stark om sin runda i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.