• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Maja Stark med tätkänning efter imponerande avslutning

Uppdaterad
Publicerad

Maja Stark har tätkänning i OS-golfen.

Detta efter att ha ryckt upp sig rejält under första rundan och avslutat med tre birdies på de sista fyra hålen.

– Jag satte inte så mycket puttar. Det var rätt frustrerande. Men nu på slutet hittade jag rätt, säger Stark till TT.

Ludvig Åberg och Alex Norén lyckades inte hitta rätt på Golf National i herrarnas tävling. Åberg blev bästa svensk på en artonde plats.

Inte heller på damsidan har Sverige fått någon kanonstart. Stark (rankad 23 i världen) och Grant (25) halkade båda efter något under den första dagen.

OS i Paris 2024

Grant hade chansen på det sista hålet att bättra på sin score men ett par misslyckade puttar såg henne gå miste om den möjligheten. Hon avslutade dagen två slag över par (+2).

– Det är svårt där ute. Ett dåligt slag och det kan vara en dubbelbogey, säger Grant till TT.

Något bättre gick det för Stark. Efter en dubbelbogey på hål nio så höjde hon sig i slutet av rundan och avslutade rundan på par (0).

Långt efter ledaren Boutier

Svenskorna har inte jättelångt upp till medaljplatserna. Två slag under par ligger en kvartett som gått två slag under par (-2).

I toppen av ledartavlan ligger hemmahoppet Celine Boutier. Fransyskan gjorde under onsdagen en jätterunda och gick sju under par (-7) till publikens stora glädje.

OS-golfen fortsätter till och med lördag och avgörs med det sammanlagda resultat efter fyra spelade rundor.

Resultat OS-golf damer efter runda ett

1. Celine Boutier, Frankrike, -7

2. Asleigh Buhai, Sydafrika, -4

3. Lilia Vu, USA – Mariajo Uribe, Colombia – Morgane Metraux, Schweiz – Gaby Lopez, Mexiko -2

...

12 (delad). Maja Stark 0

....

30 (delad). Linn Grant +2

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

OS i Paris 2024

Mer i ämnet