Ludvig Åberg hade en kämpig tredje runda i Kalifornien.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Ludvig Åberg hade en kämpig tredje runda i Kalifornien. Foto: ORLANDO RAMIREZ

Matförgiftad Ludvig Åberg föll tillbaka i San Diego: ”Kräktes i natt”

Uppdaterad
Publicerad

En magsjuk Ludvig Åberg tappade tätkontakten den tredje rundan av PGA-tourtävlingen i San Diego.

– Han var uppe i natt och kräktes, säger Wille Schauman i Max.

Svensken gick ut i delad ledning men såg inte alls bekväm ut på den klassiska Torrey Pines-banan, där blåsten från andra rundan hade avtagit. Det blev tre bogeys på de fem första hålen.

Efter ett tag kom förklaringen.

– Vi har fått information från Torrey Pines nu och det har berättats för oss att Ludvig Åberg inte bara är sjuk – han är faktiskt matförgiftad och har varit uppe i natt och kräkts, berättade kommentatorn Wille Schauman i Max.

Enligt AP har flera andra spelare samma symptom.

Åberg kämpade sig tillbaka och gjorde tre birdies innan det var dags för det andra varvet på rundan. Rundan slutade dock på 74 slag och svensken är delad åtta – fem slag amerikanen Harris English som leder.

Tävlingen inleddes redan på onsdagen för att undvika en krock med NFL:s spelschema och har avslutning under lördagen.

Till leaderboarden.

En delad bild med två sektioner: Den vänstra visar en golfspelare som svingar sin klubba med en markeringslinje i rosa som indikerar bollens förväntade flyktbana, omgiven av en grön golfbana. Den högra sektionen visar en person i intervju-situation med ett neutralt bakgrundsljus, där fokus ligger på uttalanden snarare än ansiktets utseende.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Åbergs hyllade teknik som väcker reaktioner: ”Älskar den” Foto: Max/PGA Tour

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.