• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Kalix och Grytnäs i Kalix kommun, Norrbottens län. Det brinner i ett sågverk nära Kalix med kraftig rökutveckling som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Norrbotten.

Anna Nordqvist vann Europatour-tävlingen i Nederländerna. Foto: Bildbyrån

Nordqvist tog ny Europatourseger

Uppdaterad
Publicerad

Svenska golfstjärnan Anna Nordqvist gick ut på sin fjärde runda som ledare, efter att gått den tredje rundan på fem under par, 67 slag.

35-åringen lyckades trots en sämre fjärderunda att knipa Europatour-segern med totalt sju under par, ett slag före tvåan Sarah Schober från Danmark.

Den avslutande rundan på Rosendaelsche Golf Club i Nederländerna gick svenskan runt på par, 72 slag.

Nordqvist såg ut att gå miste om segern när hon vid det 15:e hålet slog en boogey, men på det 17:e hålet räddade hon upp situationen med en birdie och det var precis det som krävdes för att svenskan skulle ta segern.

Nordqvist hade totalt sju slag under par. Danska Sarah Scober gick också runt på par och lyckades därför inte rå på Nordqvist, med sex under par och alltså bara ett slag från segern.

Trea blev tyska Sophie Witt, på totalt fem under par, som var bäst i sin sista runda där hon gick runt på 67 slag. Dock fick hon en tuff start när hon i den första rundan gick runt på 74 slag, två över par.

Inför tävlingarna i Nederländerna tog Nordqvist en stunds ledighet från touren.

”Att ta två veckor ledigt i mitten av säsongen är naturligtvis inte idealiskt, men jag var lite seg efter en lång tid i USA med två majors, så jag ville åka hem”, säger Nordqvist i ett pressmeddelande.

Se även: Reportage – Anna Nordqvist siktar på fler major-vinster

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.