Alex Norén fick en bra start i Minnesota. Foto: TT

Norén nosar på toppen i Minnesota

Uppdaterad
Publicerad

Alex Norén visar gryende form när PGA-tävlingen i Minnesota bjöd på det mesta under första dagens spel.

Två tävlingar i rad har han missat cutten, senast på svårspelade Muirfield Village i Dublin i Ohio.

Men när PGA-touren nu har gått vidare till Blaine i Minnesota har det börjat betydligt bättre för Alex Norén. Efter första rundan ligger svensken på fyra under par och på delad 20:e plats, fyra slag från ledningen.

Sämre har det gått för Henrik Norlander, som de senaste veckorna har spelat bra och slutade sexa på Muirfield Village. Norlander gick på torsdagen runt på 71 slag, ett under par, och hittas först på 57:e plats.

Stora delar av världseliten avstår tävlingen

Ytterligare två svenskar, David Chopra och David Lingmerth, deltar i tävlingen. De ligger båda längre ner i fältet efter 72 respektive 73 slag.

Stora delar av världseliten har hoppat över helgens tävling, för att ladda för nästa helgs WGC-tävling i Memphis. Det gör numera också världsfyran Dustin Johnson, som efter ryggsmärtor och en bedrövlig dag på banan (+7) drog sig ur tävlingen.

Leder gör doldisen Richy Werenski, som jagar sin första seger på den nordamerikanska proffstouren. 24-åringen gick runt på 63 slag och leder med ett slag före Michael Thompson.

Slog i hål från 225 meter

Dagens prestation stod dock Bae Sang-Moon för. På det 18:e hålet hamnade sydkoreanen två gånger i ett av banans många vattenhinder. Med 225 meter kvar laddade han för slag nummer fem, och lyckades därifrån sänka bollen i hål för par. Enligt PGA-tourens hemsida är det det längsta slaget som har gått i hål för att rädda ett par sedan åtminstone 2003.

Tyvärr för Bae Sang-Moon hade de första 17 hålen inte visat på sådana takter, han parkerar sig efter första dagen på plats 143.

Det var den första större idrottstävlingen i Minnesota efter dödsmisshandeln av George Floyd den 25 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.