Det mesta snacket inför tävlingen har handlat om den tjocka ruffen runt banan. Amerikanen Kevin Na har till exempel lagt ut en film på Instagram där han dömer ut den knähöga ruffen på banan som ”nästan ospelbar”.
Amerikanen släpper ner en boll i ruffen, försöker förgäves slå ut bollen en gång innan den vid andra försöket bara försvinner i den supertäta växtligheten.
– Ruffen är extremt hög och tjock längst ned i botten, jag vet inte ens om man vare sig kan hitta bollen eller komma därifrån. Så det gäller att hålla sig på det kortklippta den här veckan, säger Henrik Stenson.
Henrik Stenson kommer till US Open, efter en veckas spelupphåll och semester i Sverige, med en lite tveksam form men tror ändå det finns goda chanser i åreta andra major.
– Spelet känns ändå okej, det går åt rätt håll helt klart. Om man kan gneta på i tre och en halv dagar och sätta sig i läge på söndag. Det är det som det handlar om. Är vi där på söndag eftermiddag så vet vi att vi kan stänga dörrar om det behövs. Jag ser fram emot veckan. Sugen är jag i allafall.
Norén: Aldrig sett sådan ruff
Inte alls med samma erfarenhet av de stora tävlingarna som Stenson men med en riktigt bra form den senaste tiden kommer Alex Norén till start på Erin Hills i Milwaukee. Svensken har gått runt banan och har stor respekt för gräset runt omkring fairways.
– Otroligt testande. Aldrig sett sådan här ruff på varenda hål. Det får en verkligen att tänka till från tee. Det är otroligt nära till tjockruffen, säger Norén som planerar att slå ut mer med trätrean för säkerhets skull.
– Jag försöker jobba lite på de olika bollflykterna för att få till så mycket rull som möjligt och kanske slå spoon lite bättre så jag slipper ta upp drivern hela tiden, för det är otroligt nära till tjockruffen och det är inte så härligt.
Erin Hills kan, beroende på var alla tees placeras, bli den längsta majorbanan i historien med drygt 7 000 meter.
På presskonferensen predikade Henrik Stenson tålamod som ett vinnande koncept.
-Det spelar ingen roll hur enkelt ett hål kan verka, så kommer stressfria par alltid vara en bra score i US Open. Och tålamod är viktigt. Man måste ta smällarna, säger världssexan.
Växt i USA
Svensken har spelat mycket i USA det här året just med målet att spela bra i de amerikanska majortävlingarna.
– Jag är mycket bättre i USA nu än innan. Jag har alltid känt när jag kommer till majors i USA, att det är för annorlunda, inte för att det är så extremt mycket svårare, utan bara annorlunda. Jag har aldrig känt att, när jag kommer till en US Open, det här kan jag vinna. Nu hoppas jag att jag känner annorlunda, sa Norén till SVT Sport för några veckor sedan.
Förutom Stenson och Norén kommer Daniel Chopra och David Lingmerth till start.
– Formen är bra. Alla delar av spelet känns bra, säger Chopra till Svenskgolf.se.
Nyfiken på Erin Hills? Kolla in banguiden som svenskgolf gjort
Svenskarna i US Open
11.45 Daniel Chopra
Världsrankning: 812.
Bästa placering i US Open: 24:a, 2004 (gör sin tredje start).
(Ted Potter Jr)
12.18 David Lingmerth
Världsrankning: 110.
Bästa placering i US Open: 12:a, 2016 (gör sin tredje start).
(Paul Dunne, Hao Tong Li)
12.40 Alex Norén
Världsrankning: 8.
Bästa placering i US Open: 51:a, 2011 (gör sin femte start).
(Brandt Snedeker, Tyrell Hatton)
18.47 Henrik Stenson
Världsrankning: 6.
Bästa placering i US Open: 4:a, 2014 (gör sin tolfte start).
(Charl Schwartzel, Louis Oosthuizen)