• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

PGA mot LIV i The Masters – ”Vill ha en LIV-spelare i topp”

Uppdaterad
Publicerad

En av världens största golfturneringar, The Masters, inleds imorgon.

Den här gången deltar 18 spelare från den omtalade Saudiarabiska LIV-touren, som siktar på att visa att touren håller högre klass än PGA-touren.

– Om någon av LIV-spelarna vinner så vore det stort för LIV, säger Brooks Koepka på en presskonferens.

När årets första major spelas inom golfen är LIV-spelare på plats. LIV-touren, som väckt många känslor när spelare anslutit och lämnat PGA, har 18 spelare som representerar touren i The Masters. Och för LIV-spelare som fått utstå kritik är det extra viktigt att visa att de håller hög klass.

– Givetvis vill jag ha en LIV-spelare i topp. Men i slutändan går vi bara ut och spelar den bästa golfen vi kan, säger Patrick Reed på en presskonferens.

– Vinner en av killarna blir jag chockad om inte alla (LIV-spelare) är där och firar, säger Brooks Koepka.

Alex Norén, som spelar på PGA-touren och är enda svensk i startfältet, har ingen kommentar kring att ställas mot LIV-spelare.

– Ingen kommentar, det är ett bra startfält och det ska bli kul att tävla mot alla, säger han.

Se hela inslaget i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.