Scottie Scheffler med bucklan som gav 250 miljoner kronor.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Scottie Scheffler darrade till men säkrade 250 miljoner kronor för segern i PGA-tour-finalen. Foto: MIKE MULHOLLAND

Scottie Scheffler darrade till men säkrade 255 miljoner kronor för tourfinalen

Uppdaterad
Publicerad

Scottie Scheffler darrade till men tog sig samman och vann PGA-tour-finalen i Atlanta och kammade hem segerpotten på hisnande 255 miljoner kronor.

På det åttonde hålet gjorde världsettan Scheffler, som ett tag hade sju slags ledning, en socket (träffade längst ner på skaftet) och bollen stack i väg åt fel håll. Amerikanens ledning var nere i två slag efter bogeyn samtidigt som parkamraten Collin Morikawa gjorde en birdie: –25 mot –23.

– Jag var frustrerad eftersom jag hade ett så enkelt slag och det var en miss som kom vid helt fel tillfälle och något jag får titta på efter säsongen men min caddie gjorde ett bra jobb och fick mig att samla mig, säger Scheffler om den omtalade missen på det åttonde hålet i Kanal 9.

OS-guld gav största jublet

Scheffler sänkte en kort parputt på det sista hålet och säkrade segern och kunde bjuda på dagens första leende. När arrangören räknade upp Schefflers segrar under året kom det allra största jublet när OS-guldet räknades upp: ”USA, USA, USA”, skrek fansen.

– Att spela hem ett OS-guld var väldigt häftigt, säger Scheffler när han tänker tillbaka på det lyckade golfåret.

”Mentalt jobbig period”

Under den tillfälliga svackan på East Lake Golf Club gjorde Scheffler tre bogeys på fyra hål.

I stället för att bli nervös gjorde Scheffler tre raka birdies mellan hål nio och elva och drygade ut till fem slags ledning och hade åter full kontroll. Han rev ner applåder när han sänkte en eagleputt på det 14:e hålet.

– Det har varit en mentalt jobbig period, känns som om jag spelat sex rundor golf och jag är ganska utmattad nu. Jag hade lett tourfinalen ett tag och visste att det skulle avgöras här och Collin Morikawa jagade mig tillsammans med de andra grabbarna men jag var lyckosam och lyckades få med med mig bucklan hem, säger Scheffler.

– Jag hade lite momentum vid sjuan och åttan men sedan gjorde han tre raka birdies. Att göra tre birdies i rad efter socketslaget visar vad han är gjord av, säger Morikawa.

Resultat PGA-tour-finalen i Atlanta:

1) Scottie Scheffler, USA, –30 (65-66-66-67)
2) Collin Morikawa, USA, – 26 (66-63-67-66)
3) Sahith Theegala, USA, – 24 (67-66-66-64)

16) Ludvig Åberg, Sverige, –12 (71-68-68-70)

Man startade finalhelgen med bonusslag från tidigare tävlingar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.