• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Vislanda i Alvesta kommun, Kronobergs län. Det brinner i en avfallsanläggning utanför Gottåsa med rökspridning mot Vislandaområdet som följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kronoberg.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Stacey Lewis om svenska framtidsnamnen: ”De skrämmer mig”

Uppdaterad
Publicerad

– De skrämmer mig ärligt talat.

Orden kommer från USA:s Solheim Cup-kapten och handlar om de unga svenska golftjejerna Linn Grant och Maja Stark.

I helgen spelar Lewis själv Chevron Championship mot bland andra Maja Stark.

Stacey Lewis är på hemmaplan. Amerikanskan är uppvuxen i Houston några kilometer från The Club där Chevron Championship avgörs. Förutom att själv spela för en seger i major-tävlingen så har 38-åringen ett vaksamt öga på startfältet för att se vilka landsmanninor hon bör ge chansen i Solheim Cup till hösten.

Men hon är minst lika nyfiken på europeiskorna och svenskorna i synnerhet.

– De skrämmer mig inför Solheim Cup om jag ska vara ärlig, säger Lewis till SVT Sport.

– De har gått fram i rasande fart. Jag minns särskilt Maja (Stark) från sina år på college och tänkte redan då; hon kommer bli bra, säger Lewis, som själv vunnit både den här tävlingen, som då hette Nabisco, 2011 sa,t British Open 2013.

”Har något att lära”

Lewis hyllar hela den unga svenska generationen och hur de tagit sig fram med landslaget som amatörer och nu på proffsnivå.

– De har det svenska landslaget att tacka mycket tror jag. Där har vi i USA något att lära, på det sätt de där få lära sig i ung ålder att behärska spelet. Att de reser runt tillsammans och är med på mycket tävlingar och lär sig att ta hand om sig själva utan mamma och pappa. Man ser på dem redan på college att de är redo för nästa steg. Och även nu när de blivit proffs finns landslaget med och stöttar.

Hur imponerad Lewis än är så menar hon att svenskorna fortfarande har en del att bevisa.

– Jag är nyfiken på att se om de (Maja Stark och Linn Grant) kan ta det till nästa nivå. De har redan vunnit på en lägre nivå på Eurupetouren och i några av de mindre tävlingarna men kan de ta det till nästa nivå på en major-tävling?

Och hur de kan ta sig an ett Solheim Cup...?

– Ja, verkligen. Jag är rädd för Europa. Jag tycker jag håller på att få bra ordning på mitt lag (USA) men det kommer inte bli lätt.

– Svenskorna är alltid tuffa. De är bra mentalt. Det finns i deras personlighet.

Det kommer troligtvis bli minst fyra svenskor i Solheim Cup som Lewis amerikanska lag får utmana i Spanien i höst.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.