Ludvig Åberg spelade stabilt den första rundan av tour-finalen i Atlanta.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se bollen som går stolpe ut. Foto: KEVIN C. COX

Trög start för Ludvig Åberg i PGA-slutspelet

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg fick inte spelet att stämma den första rundan av PGA-tourens slutspel, det så kallade FedEx-Cup, i Atlanta. Svensken, som gick på par, var en av endast tre spelare som inte klarade av att gå under par.

Svensken, som avslutade med en birdie efter en fin chipp in mot det 18:e, var annars långt ifrån den spelare som briljerade förra veckan i Colorado. Han inledde tävlingen på East Lake Golf Club, som femma på -5 och har efter första dagen halkat ner till 14:e plats och är nu hela 11 slag efter ledande Scottie Scheffler.

Antalet spelare har gradvis skalats bort och i finalhelgen har endast 30 spelare kvalificerat sig. Åberg är ende svensk i startfältet. PGA-slutspelet spelas annorlunda än andra tävlingar.

Till East Lake har man med sig resultaten från de tidigare tävlingarna och Scheffler startade tävlingen på -10 medan Åberg inledde på -5.

Efter en trög start så satte världsettan Scheffler ner gaspedalen sista nio och gick till slut runt på 65 slag, sex under par och har tagit en bekväm ledning i den penningstinna tävlingen, där segraren kammar hem cirka 255 miljoner kronor (25 miljoner dollar).

Ställning Tour-slutspelet, East Lake

1. Scottie Scheffler (USA) 65 -16

2. Xander Schauffele (USA) 70 -9

2. Collin Morikawa (USA) 66 -9

4. Keegan Bradley (USA) 69 -8

4. Hideki Matsuyama (Japan) 70 -8

4. Sam Burns (USA) 67 -8

4. Wyndham Clark (USA) 67 -8

4. Adam Scott (Australien) 66 -8

14. Ludvig Åberg 71 -5

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.