Ludvig Åberg

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när Ludvig Åberg står för en eagle. Foto: Bildbyrån/Discovery+

Succéstart för Ludvig Åberg i stortävlingen – stod för två eagles

Uppdaterad
Publicerad

Prestigetävling och 45 miljoner kronor till segraren.

Då fick Ludvig Åberg, 24, en minst sagt bra start i The Players Championship.

Svensken stod för två eagles och är fem under par efter första dagen.

Ja, det var ingen dålig start den svenske golfstjärnan fick.

Efter att ha inlett med en birdie på första hålet slog Åberg till med två eagles och fick tidigt en topplacering i den klassiska tävlingen på Sawgrass i Ponte Vedra Beach.

Åberg stod för en stabil runda över 18 hål och när allt var sagt och gjort hade han noterats för 67 slag, fem under par.

– Det är inte jätteofta man gör två eagles. Det var så klart en bonus att puttarna trillade i, men det jag gillar är att jag gör bra svingar, slår bra puttar och spelar hålen på ett bra sätt, säger han till Aftonbladet.

Efter den första dagen är Åberg delad sexa, två slag efter ledande amerikanerna Xander Schauffele och Wyndham Clarkoch och nordirländaren Rory McIlroy.

Alex Norén stod för 71 slag, ett under par, medan Vincent Norrman hade en tyngre dag och gick runt på 77 slag, fem över par.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.