Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Söderberg stod för en eagle på sista hålet. Foto: Viaplay

Svensksuccé på Europatouren: Åberg och Söderberg i delad ledning

Uppdaterad
Publicerad

Ludvig Åberg fortsätter leverera i toppen på Wentworth på Europatouren.

Samtidigt avslutade Sebastian Söderberg rundan med en eagle och är nu i delad ledning med landsmannen.

– Det kom lite från ingenstans, säger Söderberg i Viaplays sändning.

Sebastian Söderberg hade en klart godkänd förstarunda på Wentworth på Europatouren med 70 slag, två under par. Men det var under dagens andra runda han briljerade.

32-åringen inledde med en bogey men bjöd sedan på strålande golf med bland annat sju birdies och sedan avslutade han det hela med en eagle på sista hålet. Därmed gick svensken upp i ensam ledning på 64 slag, totalt 10 slag under par med gårdagen inräknad.

– Jag kom igång och började slå väldigt många stabila järnslag och drog i puttarna. Riktigt skönt att slå så många bra slag. Det kom lite från ingenstans. Jag tänkte bara ta mig i mål så det var ju såklart en jättebra bonus, säger Söderberg i Viaplays sändning.

Även Ludvig Åberg följde upp sin övertygande förstarunda med en ny fin insats. 23-åringen låg delad tolva inför dagens runda och tack vare en fin avslutning parkerar han nu på en delad förstaplats med Söderberg.

KLIPP: Se höjdpunkterna från Åbergs andrarunda

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.