Tonya Paulsson tvåa i världscupen i barr.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se Tonya Paulssons serie i barr. Foto: Svenska gymnastikförbundet.

Dubbla pallplatser i VC-avslutningen i artistisk gymnastik

Uppdaterad
Publicerad

Det blev en bra svenskdag vid världscupfinalen i artistisk gymnastik i Ungern. Filip Lidbeck kom tvåa i fristående och Tonya Paulsson slutade på samma placering i barr.

Tonya Paulsson var etta från kvalet i barr och följde i dag upp det med att sluta tvåa under lördagens världscupfinal. Paulsson fick 13.033 poäng (se hennes program i spelaren ovan).

– Jag är jättestolt över dagens final. Jag tog min första medalj på en världscup och ser framemot att få tävla två till finaler imorgon, säger Tonya Paulsson till Svenska gymnastikförbundet hemsida.

Första pallplatsen på över 20 år

De svenska herrarna stod för en historisk bedrift genom att ha tre gymnaster i en världscupsfinal. I dag följde Filip Lidbeck upp det resultatet med att bli tvåa i fristående. Hans 13.833 gav också det en andraplats. Senast en svensk manlig gymnast var på världscuppallen var 2002, Michael Hjort i bygel.

– Jag är sjukt nöjd. Inte min absolut bästa serie, den var ju inte nära mitt personbästa på 14.133 men det var en bra serie som jag är sjukt nöjd med. En otrolig känsla att göra detta på en världscup och att kamma hem första medaljen för herrar på över 20 år, säger Filip Lidbeck.

Se Lidbeck i fristående nedan.

Filip Lidbeck

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Filip Lidbeck till höger, visar upp sin VC-medalj. Foto: Svensk gymnastik

Resultat

Filip Lidbeck fristående:13.833, tvåa

William Sundell bygel: 14.00, femma

Luis Il-Sung Melander ringar: 13.866, femma

Tonya Paulsson barr: 13.033, två

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.