Sjöberg och Liljeroth fixade historisk silvermedalj

Uppdaterad
Publicerad

Första svenska i en individuell världscupfinal i trampolin – och silver i den synkrona hoppningen tillsammans med Thea Liljeroth.

Men trots framgångarna var Lina Sjöberg inte helt nöjd med sin insats i Azerbajdzjan.

– Jag hade mer att ge i dag än vad jag fick till, säger 28-åringen till det svenska gymnastikförbundets hemsida.

Svensk gymnastik firade stora framgångar under helgens världscuptävlingar i trampolin i Baku.

Under lördagen lyckades Lina Sjöberg, som första svenska genom tiderna, kvalificera sig till den individuella finalen efter en snygg och stabil serie. En bedrift hon några timmar senare lyckades upprepa, den här gången i par tillsammans med Thea Liljeroth i den synkrona hoppningen. En imponerande insats med tanke på att de tävlar för olika klubbar och därför bara kunnat träna tillsammans en dag i veckan under den senaste tiden.

”En bra helg”

Väl i finalen, som bara innehöll fyra par, stod Sjöberg och Liljeroth för en säker insats och det räckte hela vägen till en silvermedalj bakom Turkiet då de två andra paren inte lyckades ta sig igenom hela serien utan misstag. Silvermedaljen var Sveriges första i världscupsammanhang på 30 år.

– Jag är väldigt nöjd med resan hit till Baku med final- och semifinalplatser. Det har varit en bra helg för svensk gymnastik, säger landslagstränaren Per Holgersson till förbundets hemsida.

Hamnade snett

Innan den historiska silvermedaljen i synkro hade Sjöberg även fixat en sjätteplats i den individuella finalen. Chanserna på en medalj sabbades när hon hamnade för nära kanten på trampolinen.

– Lite tråkigt att jag inte fick till det så bra som jag ville, men jag kom snett och det var svårt att kämpa tillbaka till mitten. Jag hade mer att ge i dag än vad jag fick till, säger Sjöberg.

Segern tog ryskan Irina Kundius hem, tvåa slutade Seljan Mahshova från Azerbajdzjan och bronset gick till Giorgia Giampieri från Italien.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.