Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Amo vann första matchen i högstaligan – Erik Östling målbäst

Amo vann säsongspremiären – i klubbens första match någonsin i högstaligan

Uppdaterad
Publicerad

Nykomlingsmöte i premiären av Handbollsligan.

Då drog Amo HK längsta strået och vann mot närmsta rivalen Karlskrona med 31–27.

En historisk första seger för Smålandslaget.

Amo är i Handbollsligan för första gången någonsin i klubbens drygt 50 år långa historia (hette tidigare Alstermo). Laget är från byn Alstermo mellan Kalmar och Vetlanda med omkring 900 invånare fick en kort resa till den första bortamatchen på denna nivån. Men man drog det längsta strået.

Mycket tack vara mittsexan Erik Östling, som tidigare mött Amo många gånger och varit en näst intill hatad motståndare. I premiären var nyförvärvet från italienska Junior Fasano poängbäst.

– Fantastiskt, skitkul att vi lyckades vinna den här matchen. Jag tycker att vi spelar jättebra hela tiden och vi visade att vi har i högsta serien att göra, säger Erik Östling till Barometern.

Målvakten storspelade

Även målvakten Nikola Matovic storspelade och visade vägen. Kollegan i Karlskronamålet Phil Döhler tvingades utgå med skada i andra halvleken.

Redan i starten av matchen gick man upp till 4–0 och släppte sedan aldrig kontrollen helt. Matchen vann bortalaget med 31–27 (12–14) och är nu i serieledning inför det att övriga lag inleder säsongen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.